Beker van Vlaanderen Dames 1e landelijke

Na de kampioenstitel in 2e landelijke A van vorig jaar diende onze damesploeg -alle categorieën- nu de verre verplaatsing te maken naar Lanaken. De plaatselijke club ATLA hoopte op deze manier promotie af te dwingen naar de Ere-afdeling van de VAL waarvoor enkel de eerste 2 ploegen in de uitslag een ”ticket” krijgen.

Ondanks de verre verplaatsing van ruim 200km hebben we toch een vrij sterk team op de been kunnen brengen.

Een paar forfaits werden enigszins opgevangen terwijl ditmaal het hinkstapspringen kon bezet worden- wat andere jaren niet lukte- dankzij Lisa Duponselle die het vereiste minimum haalde en zo enkele belangrijke puntjes veroverde.

Loes Hubrecht, ook lid van het Belgisch bobsleeteam nam de 100m horden voor haar rekening, ze eindigde knap 7e en behaalde zo 6 punten.

Intussen was ook het hoogspringen gestart waar Lisa dit gelijktijdig maar succesvol combineerde met hinkstap. Ze strandde op 1m35 maar behaalde enkele mooie punten.

In het speerwerpen was Luka Lescrauwaet het AVR-speerpunt. Haar beste worp plantte zich 38m77 ver in de grond wat goed was voor de overwinning en het maximum van 13punten.                            Haar moeder Lieve Sambaer wierp de kogel 7m50 ver en liet hier ook enkele tegenstreefsters achter zich zodat ons puntentotaal weer met enkele eenheden werd aangevuld.

De baanronde -400m- heeft met Manon De Marez zowat een vaste clubvertegenwoordigster. De in Leuven studerende juniore behaalde de 5e plaats in 61”25 waarmee ze 7 punten bijbracht.

Bij afwezigheid van de pas geopereerde master Virginie Catry was het haar dochter Aischa Ballekens die de 100m liep. Met tegenwind spurtte ze na 13”90 over de eindstreep.

De 200m was goed voor een p.r. voor Tine Vandecasteele. Ze overbrugde deze afstand in 28”74 ook goed voor enkele puntjes.

Op de langere loopnummers: 800 – 1500 – 3000m haalde onze club zomaar eventjes 37 van de 39 te behalen punten.                                                                                                                                                      De 800m werd door Lore Goossens als 2e beeindigd in 2’17”02 of slechts twee honderdsten boven het huidige clubrecord bij de cadetten.                                                                                                          Met Veerle Dejaeghere  en Barbara Maveau aan de start van de 1500 & 3000m is het bijna een zekerheid dat dit 2 zeges worden wat ook zo geschiedde. Veerle liep solo naar 4’39”89 terwijl Barbara 2 km gezelschap had maar dan het hazenpad koos om uiteindelijk na 9’39”99 het zegegebaar te mogen maken.

In het verspringen is ook Elise Plancke onze vaste pion voor het interclubwerk. Zij haalde op dit technische nummer 4m68 zonder specifieke training, ze werd er 8e mee en deponeerde zo 5 punten in het AVR-mandje.

Hetzelfde kan gezegd worden van Emily Dewulf bij het discuswerpen. Aanvankelijk had ze het moeilijk maar uiteindelijk kon ze toch beslag leggen op de 4e plaats wat 9 punten bijbracht.

Om te eindigen waren er dan nog de aflossingsnummers. Onze hogere afdeling dit jaar betekende dat er naast de traditionele 4 x 100m ook de 4 x 400m bijkwam.                                                              Het korte aflossingsnummer werd afgewerkt met Loes – Lisa – Tine en Manon als slotloopster. Ons gelegenheidsteam deed er 53”13 over waarmee ze nog een paar ploegen voorbleven.                        De 4 x 400m met Manon -die beide aflossingen liep- Aischa – Elise en Lore werd door ons jonge team afgewerkt in 4’ 08”45 wat de 3e tijd is ooit door een AVR-team op deze afstand.                                       Met deze tijd eindigden ze ook als 3e wat ons puntentotaal nog iets omhoog stuwde.

Bij de afrekening van de einduitslag bleek dat AVR uiteindelijk met 108 punten de 4e plaats behaalde op 11 aanwezige ploegen wat een prachtig collectief resultaat is.

Proficiat dames!                                                                                                                               Wlly.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: