BK AC te Brussel

Op 25 en 26 juni vond in Brussel het Belgisch Kampioenschap AC plaats.

4 KAVR-atleten konden zich plaatsen voor dit Kampioenschap: Loïc Van Oost, Alexander Doom, Luka Lescrauwaet en Barbara Maveaux.
Op de eerste dag van dit kampioenschap kwamen Loïc en Alexander in de reeksen uit, hopend op een finale plaats.
Loïc trad aan op de 400H. Het eerste deel van de wedstrijd had hij wat moeite om zijn ritme te vinden en kon niet aanpikken aan de snellere atleten. Dit keerde echter in de tweede wedstrijd helft waar hij zijn ritme terugvond en zo eindigde hij in een 54.98 op een 4e plaats in zijn reeks. De zware examenmaand juni had zijn tol geëist voor onze student geneeskunde, maar Loïc kijkt tevreden terug en eindigde met zijn tijd net 10 hondersten boven zijn pr.
Alexander verbaasde de aanwezige toeschouwers door zijn reeks te winnen door favoriet  Michaël Rossaert naar een tweede plaats te verwijzen, eindtijd 47.48, finale plaats binnen!
Tweede dag en weeral geen tropische temperatuur, zelfs geen zomers weer maar een typisch wisselvallig belgisch weertje, geen ideale omstandigheden, maar dit geldt voor iedereen natuurlijk.
De finale 400m was een sterk bezette wedstrijd met bijna alle tornados en was voor Alexander die baan 3 werd toegewezen een zware sportieve uitdaging. Dit zagen we ook in het wedstrijdverloop met eigenlijk 2 wedsrijden in één. De voorste gelederen onze EK en Olympische atleten en daarachter Alexander, Sven Van Den Bergh en Fall Samba.
Alexander vocht voor wat hij waard was en eindigde als 7e met een sterk pr 47.07, een onverhoopt succes na 4 weken van blessureleed.
Onze dame Barbara kwam uit op de 5000m , zo’n 12 en een half toertjes op onze knappe mondo piste in het Koning Boudewijnstadion mocht ze afwerken. Dit deed ze voortreffelijk en het werd voor haar een sportief hoogtepunt.
16.26.68 was haar eindtijd en werd daarmee eerste en Belgisch Kampioen!  Dikke proficiat en knap werk van onze jonge mama!

Naast het geweld van onze grote mannen en vrouwen werd ook van onze kleine mannen (ze zullen het graag horen) een mooie prestatie geleverd.  Op de 3×600 in Lokeren werd een nieuw clubrecord gevestigd door Milan, Leandro en Wout met 5.32.48 als eindtijd. Proficiat jongens!
Op het Leeuwtjescriterium in Brugge vestigde Wout ook een nieuw clubrecord in de meerkamp. 2264 is het nieuwe record en met de discus wierp hij 29m.84 ver, ook een nieuw clubrecord (info via de sociale media).

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: