Drukke kampioenschapsmaand

 

Belgisch kampioenschap junioren en beloften te Nijvel

Voor de vijfde keer op rij wist Alexander Doom de gouden medaille te veroveren op het Belgisch kampioenschap 400m. Een unieke prestatie dus! Deze keer liep Alexander de baanronde in een tijd van 48.11

Dikke proficiat Alexander!

 

Finale Beker van Vlaanderen pupillen miniemen jongens

Zaterdag 10 september mochten onze jongste AVR atleten voor de vierde maal op rij deelnemen aan de finale van de beker van Vlaanderen pup/min. Na een collectief sterke prestatie werden ze uiteindelijk derde in de eindstand.Dikke proficiat aan allen.

Belgisch Kampioenschap cad-schol te Herentals op 3 en 4 september 2016

Liefst 15 AVR-cadetten en scholieren hadden het vooropgestelde minimum voor deelname aan dit B.K. gehaald, wat ongetwijfeld een unicum is in onze clubgeschiedenis.

Zaterdagmorgen rond 10u was cad Elias Doom onze eerste teamgenoot die de spikes diende aan te trekken voor zijn race met hindernissen nl. de 300mH. Over de 5 reeksen met samen 28 deelnemers behaalde hij de 11e totaaltijd met 43”35.

Iets later was het scholiere Lisa Duponselle die in de startblokken zat voor de volledige baanronde met nu 10 hindernissen onderweg. Na 72”18 bleef de klok stilstaan voor haar wat tevens een 17e plaats betekende op 30 deelneemsters. Nu nog een uitschieter Lisa… .

In de 3e reeks van de 400m voor cad was Aischa Ballekens ondergebracht. Na de mooie volgehouden inspanning lukte ze 62”28 en 7e totaaltijd. Aangezien er in Herentals slechts 6 banen rondom zijn was ze de eerste die afviel voor de finale. Jammer, maar helaas!

Bij de schol jongens op hetzelfde spurtnummer was Jean-Philippe Espeel onze “clubafgevaardigde”. Met 52”34 en de 14e plaats zette hij een knappe prestatie neer.

Met 1e jaars cadet Brent Gayse op de 400m had onze club een mogelijke podium kandidaat in de rangen maar men moet zich natuurlijk nog eerst kunnen plaatsen voor de medaillestrijd op zondag via de reeksen op zaterdag. Met een nipte overwinning in zijn reeks (53”64) plaatste hij zich rechtstreeks voor de finale.
Met flink wat zenuwen stond hij zondag in baan 5 in de startblokken.
Twee tegenstanders waren duidelijk te sterk maar Brent mengde zich wel in de strijd voor het brons dat hij in zijn voordeel beslechte in een mooie 53”33.

Ook 1e jaars cad Ghislaine Delva had zich kunnen plaatsen voor het B.K. bij het speerwerpen. Ze werd mooi 8e met 30m12 als verste worp.

Met ruim 20 meisjes stonden ze aan de start bij de 1500m voor cadetten. Daarbij ook Topsportschool leerlinge Estelle Temmerman die de 4e inschrijvingstijd had van alle meisjes.
De kans die ze zich hier kreeg om op het podium te staan liet ze niet ontglippen en na een sterke wedstijd waarbij ze tevens een nieuwe besttijd liep die nu 4’48”49 bedraagt, finishte ze als 2e en mocht iets later de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op hetzelfde nummer maar bij de scholieren bevonden zich 2 clubgenotes. Lien Goossens
-dit seizoen de regelmaat zelve- zette opnieuw een knappe prestatie neer en werd 6e in dit sterke deelnemersveld in 4’46”25.

Lynn Dekeyser die weinig pistewedstrijden in de benen had nam een zeer snelle start maar finishte uiteindelijk als 13e in 4’55”23.

Alisa Spriet had zich voor de eerste keer ooit kunnen plaatsen voor een B.K. op de piste.
Maar 3000m kan lang zijn en ook een “drukke” vakantie is niet de ideale voorbereiding. Na 12’03”78 overschreed ze als 9e de aankomstlijn.

Met Lore Goossens (cad) waren er ook medaillekansen op de 800m. In de wedstrijd liep het echter niet zoals verwacht en moest Lore vrede nemen met de ondankbare 4e plaats in 2’20”73.

2 atleten namen op zondag nog deel aan een tweede nummer op dit B.K.
Lisa Duponselle ging van start bij de 100mH en liep een uitstekende wedstrijd. Ze verbeterde haar pr met 5/100 dat bedraagt nu 16”81.

Elias Doom waagde zijn kans in het verspringen. Met zijn eerste sprong haalde hij onmiddellijk een nieuwe persoonlijke best waarde. Die bedraagt nu 5m71 goed voor de 6e plaats.

1e jaars cadet Iben Degryse startte op de 100mH. In zijn reeks werd hij 3e in een schitterende 15”27 wat ook een nieuw pr is maar tevens een finale plaats opleverde.
In de finale bevestigde hij deze prestatie door 15”32 en een 7e pl te behalen.

De pas van ziekte herstelde Yoran Demaiter miste nipt 1m70 bij het hoogspringen zodat hij met 1m65 huiswaarts keerde.

Als laatste deelnemende clubgenoten hadden we Thibo Dewulf en Stan Vanhecke op de 1500 m cad. Beiden deden het heel wat beter dan hun inschrijvingstijd tov de andere deelnemers deed vermoeden. In de relatief trage wedstrijd met heel wat trek- en duw werk eindigden Stan en Thibo respectievelijk als 6e in 4’31”97 en 10e in 4’33”94 na een sterke laatste 200m.

Samen haalden onze 15 deelnemers aan dit B.K. 9 top 8 plaatsen waaronder 2 medailles.
Tevens werden er op dit seizoeneinde nog 4 pr’s gerealiseerd.
Alles samen een mooi einde van het zomerseizoen voor onze cadetten en scholieren.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: