Overlijden Dirk Gallein

Wij gedenken bestuurslid Dirk Gallein.

29 april 1962 – 13 januari 2017

Dirk werd in 2001 lid van AVR, amper 19 dagen nadat Sofie voor het eerst als 9-jarige een aansluitingskaart invulde.  De toenmalige groep afstandslopers uit de vereniging wist dat we op dat moment een heel degelijke  stratenloper rijker waren. Voordien was Dirk namelijk al actief op verschillende wegwedstrijden in de provincie. Dirk stond bekend als iemand die graag aan wedstrijden deelnam zonder er fanatiek in op te gaan. Liever langere wedstrijden dan de hele korte want daar werd je zo stram en stijf van de dag daarna.

Wat wij in 2001 nog niet wisten, en heel waarschijnlijk Dirk ook niet, was dat Sofie jaren later zou uitgroeien tot een beloftevolle atlete en dat hij lid zou worden van het dagelijks bestuur van AVR.

Toen we bij AVR aan het nadenken waren om in Hooglede Gits een onderafdeling te starten, was Dirk direct kandidaat om mee te denken naar het hoe en wat. We begonnen met een kleine groep jonge atleetjes, maar die groep is intussen uitgegroeid tot een vaste kern. In de beginjaren kwam Dirk regelmatig op de piste in Dominiek Savio, daarna hielp hij mee op de achtergrond. Hij was een vaste helper voor de jaarlijkse ontbijtloop in mei en de oefencrossen op Hoeve Ter Kerst in oktober. Als bestuurslid was hij zeker niet iemand die het hoge woord voerde, eerder iemand die zich ten dienste stelde van de club waar we hem nodig hadden. Als hij een inbreng had in de vergaderingen waren het meestal gefundeerde en doordachte ideeën. Dirk was een vaste klant op de vergaderingen alhoewel hij soms verhinderd was door zijn jobverplichtingen.

De jongere atleten uit Roeselare kennen Dirk natuurlijk van op het stadion. Hij was de man in zijn groene polo die zei dat je niet met spikes binnen mocht, dat je best de deuren dicht deed want het was koud. Hij deed dat altijd met een zachte stem, nooit een toon hoger. Hij stond ook altijd klaar voor een praatje, want over atletiek wist hij altijd veel te vertellen. Toen Sofie besloot om naar de States te vertrekken zei Dirk: “Ik vind het geen goed idee, maar jah, ze babbelt er nu al zo lang over en haar proberen tegen te houden heeft zeker geen zin”. Maar vanaf de eerste dag dat Sofie vertrokken was, steunde hij haar. Dirk leerde Skypen, las alle artikels op de website van de universiteit en haalde er de info uit die voor hem belangrijk was. Ik ben er zeker van dat de website van de Eastern Michigan University langere tijd een van de meest bekeken websites was op de computer op het stadion.

Hij keek er ongelooflijk naar uit toen hij in mei Sofie kon gaan bezoeken, ook al was hij niet gerust in dat vliegen. Maar het idee om samen met de familie te gaan, maakte hem blij. Toen hij terug kwam en zich niet zo goed voelde, kwam het harde verdict en toen is het snel gegaan, veel te snel.

We zullen Dirk niet herinneren als een tafelspringer, een volleerde demagoog of iemand die in de eerste linies actief is, maar wel als een rustige, gedreven, betrouwbare en plichtsbewuste atleet, medewerker en bestuurslid van AVR.

Het ga je goed waar je ook mag zijn.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: