Provinciaal kampioenschap veldlopen Diksmuide 5 – 02 – 2017

Op het terrein ”De Pluimen” te Diksmuide verschenen meer dan 700 atleten aan de start van het provinciaal veldloopkampioenschap.

Bij de jongste benjamin meisjes (’09) zagen we direct Flore Vandenbroucke en Daphne Desseyn vooraan post vatten en uiteindelijk bezetten ze ook de eerste 2 plaatsen aan de eindstreep. Iets verderop kwam Axelle Cham op een mooie 7e plaats en behaalde Jitske Danneels de 22e stek op 35 meisjes.

Bij de 1 jaar oudere meisjes was Elise Meirlevede opnieuw de beste van het deelnemersveld. Ze werd op het podium geflankeerd door Luna Defour die in een spannend slot de 3e plaats behaalde.

Onder de oudste benjamin jongens (’08) waren er meerdere AVR-atleetjes te herkennen. Zeker een positieve opsteker voor de trainers dat ook deze jongens langzaam maar zeker een wedstrijd meepikken. Ewoud Lagrou behaalde een 7e plaats net voor zijn trainingsmaatje Kobe Verleyen die 8e werd. Kort na hen werd Elias Vanhuysse mooi 11e en op de 12e plaats zagen we Staf Vanderiviere de eindstreep overschrijden. Lander De Blieck bevond zich in het pak atleetjes en eindigde als 28e terwijl Yñesta Huughe de 38e plaats bezette en zo ook nog enkele atleetjes achter zich hield.

Ondanks de probleempjes die Elien Anckaert de voorbije weken kende, slaagde ze erin om een knappe 7e plaats te behalen bij de pupillen meisjes (’06). Ze werd wel voortdurend van dichtbij gevolgd door Joke Stragier die zich liet ringeloren door 2 andere meisjes in de spurt en zo 13e werd. Dauwke Danneels kan indien ze fit is heel wat beter. Niettemin werd ze toch nog 29e en op de 32e plaats vinden we de immer glimlachende Laure De Blieck terug die hier haar 3e veldloop ooit liep.

Jonas Lagrou pupillen (’07) is reeds het ganse seizoen heel regelmatig, wat op dit P.K. bevestigd werd door een mooie 7e plaats. Een aangename verrassing was wel Aaron Vuylsteke die Jonas steeds van dichtbij volgde. Op het laatste diende hij wel enig terrein toe te geven maar zijn 15e stek belooft voor de toekomst.

Ook 2 pupillen jongens (’06) in de volgende reeks. Alex Spriet kon zich handhaven bij de kopgroep en werd finaal op een mooie 9e plaats afgevlagd. Rune Lezy nam ook een mooie start maar halfweg kreeg hij het iets moeilijker. Uiteindelijk werd het de 17e plaats voor hem maar we zijn zeker dat hij tot heel wat meer in staat is.

Met 7 jongens aan de start bij de miniemen (’05) was AVR zeker goed vertegenwoordigd. We hadden met Maarten Dewulf en Jérome Kindt, 2 atleetjes die mooi meeliepen in de kopgroep. Geleidelijk aan kwam er enige afscheuring en eindigde Maarten knap 3e op de voet gevolgd door Jérome die de 4e plek verwierf. Milan Vermeulen had niet zijn allerbeste benen op dit P.K. maar mag toch tevreden zijn met zijn 8e plaats.

Iets verderop zagen we een mooie sportieve strijd tussen 3 clubgenootjes. Leandro Tallieu, Gillian Vermote en Nand Vanderiviere waren voortdurend in elkaars omgeving te vinden. Met telkens slechts een paar meter tussen kwamen ze respectievelijk als 15e, 16e en 17e over de finish. Op de 26e plaats eindigde Aaron Vanryckeghem. Hij is ongetwijfeld de kleinste van het deelnemersveld maar dat deert hem niet. Met zijn doorzettingsvermogen is het zeker ok, voor de supporters is het een plezier om hem te zien lopen.

 

Onder de oudste miniemen jongens bevonden zich 2 blauwe AVR-shirts. Lleyton Soenen die deze winter reeds iedere cross op het podium plaats nam, liet zich niet verschalken en volgde elke beweging aan de kop van de koers. Na 2/3 van de koers achtte hij zijn moment gekomen en liep weg van de tegenstand om met enkele seconden voorsprong de provinciale titel te behalen. Wouter Anckaert kan ook tevreden terugblikken op dit P.K. Met zijn inzet slaagt hij er telkens opnieuw in om een mooi resultaat neer te zetten wat hem in Diksmuide de 14e plaats bezorgde.

 

Met 5 meisjes bij de jongste miniemen hadden we ook een goede AVR-opkomst.

Emma Demaeght loopt sterk de laatste tijd, zij liep lange tijd als 1e AVR-atlete. Op het allerlaatste werd ze nog voorbij gelopen door Shauni Catrysse  die iets behoudener was gestart en op het einde iets meer reserve had. Na Shauni (9e)  en Emma (10e) kwam Gaelle Cham aan als 11e na een inhaalrace wegens een mindere start. Net als haar jongere broertje liep Aster Vuylsteke (14e) een sterke wedstrijd ondanks een kleine terugval op het einde. Victoria Hoorelbeke verbetert week na week. Hoewel dit nog niet onmiddellijk in de resultaten te zien is merken de trainers de vooruitgang die deze meid reeds geboekt heeft. Doe zo voort Victoria.

 

Bij de oudste miniemen meisjes is de provinciale kampioene ook een AVR-atlete. Adeline Temmerman die altijd mee is in de voorste gelederen deelde haar wedstrijd knap in en liet in de 2e wedstrijdhelft haar laatste tegenstandster ter plaatse en won zo haar 2e race van het seizoen. Verderop in het deelnemersveld is Charlotte Laureyn een vaste clubvertegenwoordigster gedurende het crossseizoen. Ook hier weerde ze zich goed en liep als 19e over de eindstreep.

 

Proficiat aan alle atleetjes voor jullie deelname en inzet.

Willy.

 

 

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: