Provinciaal kampioenschap veldlopen: Cadetten tot masters Diksmuide 5 – 02 – 2017

Eerstejaars cadette Mien Vanhecke is aan een sterk veldloopseizoen bezig en houdt ook goed stand tussen de 1 jaar oudere meisjes. In de gezamelijke race op dit P.K. werd ze als 6e ‘afgevlagd’  ze werd als 4e van haar jaar (03) genoteerd, een jaar dat heel sterk voor de dag komt in onze provincie.

Fran Beirens komt nog niet goed tot haar recht bij de cadetten afstand in de crossen. Niettemin behaalde ze een mooie 7e plaats bij de oudste meisjes.

Bij de cad jongens liepen er 3 eerstejaars teamgenoten mee . Twee van hen gingen met een paar andere jongens tegen de vlakte in de start.

Robbe Depotter kon geleidelijk aan terug post vatten waar men hem verwachtte en uiteindelijk beslag leggen op de 3e plaats. Als 13e kwam Noah Vanryckeghem aangelopen. Voor hem mocht het parcours er wat minder licht lopend bijliggen. De pechvogel hier was ongetwijfeld Thomas Dewulf. De combinatie van ziek geweest zijn en dan die valpartij zorgde ervoor dat hij nooit meer in de wedstrijd kwam en tenslotte als 14e aankwam terwijl hij eigenlijk ook een podium kandidaat is.

Er bevonden zich 3 clubgenotes aan de star van de scholieren meisjes. Lynn Dekeyser (2e jaars) liep enige tijd aan de leiding maar kon geen afstand nemen van een concurrente. Met een klein verschil kwam ze uiteindelijk als 2e van haar leeftijdsgenoten over de meet.

Voor Lore Goossens en Aischa Ballekens (beiden 1e jaars) waren de hellingen op het parcours van het goede teveel. Beiden kwamen nooit in hun normale ritme alhoewel Lore toch nog de bronzen plak veroverde. Voor Aischa werd de mindere dag nog enigszins goedgemaakt met de 5e plaats.

Een sterk AVR-trio -opnieuw allen 1e jaars was in de aanvangsronde mee met de kopgroep bij de scholieren jongens. Stan Vanhecke, die heel sterk liep, zonderde zich halfweg af van zijn trainingsmakkers en won onbedreigd de provinciale titel bij de 1e jaars.

Thibo Dewulf, ook 10 dagen buiten strijd geweest met griep handhaafde zich en mocht nadien de 3e podiumplaats bezetten.

Brecht Vanneste, die pas vorige zomer startte met atletiek deed het heel voortreffelijk ondanks zijn gebrek aan wedstrijdervaring. Met zijn 5e plaats bij de 2e cross die hij hier liep kan hij zeker heel tevreden zijn.

Jens Decaestecker startte vrij goed en tot zowat halfweg verliep het nog redelijk vlot. Dan stokte het tempo en werd onze clubgenoot achteruitgeslagen. Komaan Jens, met de nodige zelfdiscipline zijn er bij jou ook mooie resultaten mogelijk.

Voor de korte cross bij de mannen hadden zich 3 AVR-atleten aangemeld, nl: Iwein Bau, Joachim Van Haecht en Steven Vanderiviere.

Iwein nestelde zich in de kop van de wedstrijd en kon zijn positie mooi handhaven. Een mooie 3e plaats was het resultaat waar hij best tevreden mee was.

Joachim en Steven wilden ook hun snelheid eens uittesten. Beiden lukten aardig in hun opzet want onze beroepsmilitair werd 10e terwijl onze master met zijn 16e plaats eveneens heel tevreden was.

In de korte cross voor dames was het een bijna thuiswedstrijd voor Jolien Musseeuw. Na haar drukke examenmaand haalde ze de 6e plaats.

 

De dames jun – sen – mas liepen te samen op dit P.K.

Juniore Lien Goossens schoof mooi mee met de betere seniores en werd nooit in verlegenheid gebracht omtrent de zege in haar categorie. Naast het juniorengoud behaalde ze algemeen ook een knappe 5e plaats.

Hilde Hindryckx hield als master+40 goed stand en behaalde een 2e plaats in haar leeftijdscategorie.

Voor de masters cross hadden 8 clubgenoten de spikes aangebonden. De 7800 m die ze moesten overbruggen was waarschijnlijk de langste cross van het ganse winterseizoen in de regio.

Henk Vandermeersch koos met een paar atleten onmiddellijk het hazenpad. De onderlinge samenwerking verliep vlot tot anderhalve ronde van het einde toen Henk vol door ging. Met een mooie voorsprong haalde hij zijn 1e provinciale titel die tevens zijn 4e zege van het seizoen werd.

Frederik Keersebilck had weerom gedeeltelijk zijn start gemist. Moeizaam opschuivend behaalde hij een algemene 11e plaats (2e +45).

Kristof Huyghe en Kurt Brulez vertoeven in de crossen voortdurend in elkaars nabijheid. Ook hier werd het opnieuw spannend want Kristof werd 28e (8e +45) en 4” later eindigde Kurt als 30e (5e +45)

Danny Musseeuw wou ook eens zien tot wat hij nog in staat was in een cross. Het resultaat mag er zeker zijn want als 34e (3e +50) gaf hij slechts enkele seconden toe op zijn teamgenoten.

Gilbert Walraedt trok van in de start alle registers open en ging voluit zijn kans. Halfweg werd het wel zwaar maar onze 55+er mocht achteraf wel de medaille ontvangen als winnaar van zijn categorie.

Martin Soenen pikt ook regelmatig zijn crossje mee. De na afloop steeds goed gemutste Martin behaalde hier de 60e plaats, terwijl Andy Lambelin , die onverwacht de start nam en ook eens van de competitie wou proeven op de 62e plaats eindigde.

Willy

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: