Belgisch kampioenschap indoor junioren & beloften Gent 4 – 03 – 2017

Voor junioren en beloften zijn de nationale indoorkampioenschappen niet het ideale moment om er in allerbeste doen aan te treden. De blokperiode en de examens slorpen daarvoor teveel tijd en energie op.

Niettemin trokken toch enkele van onze junioren en beloften naar de Topsporthal in Gent om er zich te meten met hun leeftijdsgenoten.

Juniore Lisa Duponselle trad aan op de 400m. De laatste weken bewees de bijna 18 jarige atlete dat ze in goede doen is. Hier bevestigde ze op dit nationale kampioenschap een nieuwe besttijd van 63”40.

Belofte Manon De Marez snelde de dubbele baanronde af in een mooie 60”34. Een tijd waarmee ze met een goed gevoel het winterseizoen afsluit.

Op de 400m maar dan voor beloften mannen liet topfavoriet Alexander Doom zich niet verschalken. Hij kon de handen zegevierend opsteken na 48”38. Meteen zijn 2e nationale titel in 2 weken tijd.

Proficiat Alexander!

Student geneeskunde , Loic Van Oost, opteerde voor de 800m. Met een rustige start zette hij vervolgens een schitterende 2e wedstrijdhelft neer om uiteindelijk in 1’59”12 te eindigen, wat voor hem een nieuwe besttijd is.

Pas terug uit Wenen ( Erasmusproject ) trok Simon Van Bruaene ook de spikes aan. Op de 1500m beloften schoof hij mooi mee in de groep. Naar het einde toe deed hij nog een gooi naar een podiumplaats maar hij werd tenslotte 5e in 4’12”38.

Op de 1500m junioren meisjes was er een aan elkaar gewaagd deelnemersveld waaronder Lien Goossens.

Na een aarzelend begin ging Lien haar kans maar kon haar inspanning niet volhouden. Naar het einde toe bolde ze uit en eindigde als 7e in 5’00”18.

Elise Plancke, pas 21 jaar geworden, verkoos de 800m te lopen. Hierin werd ze ‘verplicht’ snel te starten om voeling te houden met de overige deelneemsters. Tot halfweg lukte dit enigszins maar dan diende ze geleidelijk terrein prijs te geven. Ze klokte af in 2’27”27  haar 2e besttijd op deze afstand, nadien mocht ze wel het podium op om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.  Proficiat Elise!

Willy.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: