BK indoor voor cadetten en scholieren.

Voor 2017 kunnen terug blikken op een mooie editie,  van wat een hoogdag mag genoemd worden van het indoor seizoen.  In de Gentse topsporthal werd op vijf maart het nationaal kampioenschap voor cadetten en scholieren afgewerkt.   Aan de hand van de resultaten kan je afleiden dat er goed gewerkt was  door Belgische atleten,  heel wat nationale, provinciale en persoonlijke records dienden aangepast te worden. De wedstrijd tactiek heeft wel een invloed op de chrono, vooral de afstand nummers, maar toch de meeste avr geselecteerden konden  hun persoonlijke besttijd verbeteren, soms gevoelig.    Het is leuk,  een goede prestatie neer te zetten op de dag van de waarheid,   daaruit blijkt dat de planning van de trainers klopt en de trainings-opdrachten door atleten goed uitgevoerd werden.

9.08 klokte Iben Degryse af, in de reeksen 60m horden cadetten,  die om 10 u 20 voorzien waren.  Als  winnaar in de derde reeks, was een finaleplaats voor Iben gereserveerd.  Na de horden volgden de reeksen 60m vlak waarin cadetten Sven Verstraete en Michiel Cneut present tekenden. Voor het eerst een, onder de acht seconden race van Sven, een zesde plaats en z’n pr met vijf honderdsten seconde ingekort.  Michiel finishte als tweede in zijn reeks, klokte een mooie 7” 75.  Daarmee  was voor ons de kous af ,  ten minste wat de voormiddagbezetting betrof.  In het namiddag programma waren meer optredens voor ons op de startlijsten aangevinkt.  Terug diende Iben Degryse als eerste voor avr,  de startblokken op te zoeken, ’t was immers tijd voor zijn finale 60mh.  In een sterke finale plaatste Iben zich als vijfde, 8” 98 klokte hij, amper vijf honderdsten boven zijn besttijd, sterk!  Inmiddels was het 14 uur 00 geworden, in de oproepkamer werden de series 400m  voor scholieren meisjes ingedeeld.  Camille Cham en Aischa Ballekens beiden voor de eerste reeks opgeroepen bleken op scherp te staan.  Aischa kon met een formidabel eindschot de race winnend beëindigen. Camille werd mooi vijfde, en verbeterde haar pr van 63” 74 naar 63” 13,  Aischa deed er ook een flinke  schep af en zag haar pr aangepast van 62” 81 naar 61” 15.  Om efkens bij de 400m scholieren  te blijven, maar nu voor de jongens, finishte  Elias Doom als vijfde in reeks twee, in een persoonlijke besttijd van 54” 56, niet mis na een weekje ziekjes zijn.  Voor de cadetten na het afhaken door een kwetsuur van Warre Depauw, ook maar één deelnemer van avr zijde.   Brent Gayse wist zich, dit indoorseizoen, tweemaal naar de tweede plaats verwezen door de man met de beste jaarprestatie achter zijn naam.  Bij de uitloop nadat Brent het startblok  getest had, kon ik nog eventjes een tactisch  detail toefluisteren. Hij keek me aan, lachte eens, draaide zich om en nam plaats achter de startblok. Hij is wat van plan dacht ik, en of….. een verschroeiende start van Brent verraste de favoriet zodanig dat deze zich diende te forceren om tot in het spoor van de man uit Kachtem te komen, er uiteindelijk niet in slaagde,  kwam tot op ongeveer een meter maar dan was ’t vat af voor hem. Brent verzwakte niet en won de race met een ruime voorsprong. Nationaal kampioen met een fantastisch persoonlijk en eveneens provinciaal record.   51” 64 is het resultaat, meteen de beste jaarprestatie van het net afgelopen winterseizoen,  om het lijstje te vervolledigen, is dit de derde beste prestatie nationaal aller tijden op  de 400m  indoor ranking voor cadetten,  uiteraard is het ook een clubrecord.

Tegen 15 u 40  verwachte de starter de  scholieren meisjes voor een 800m onderonsje,  Lore Goossens  gooide, in haar behoorlijk snel gestarte tweede reeks, niet meteen alle troeven op tafel. De tactisch  pientere atlete schudde, met nog goed 200m voor de voeten, een versnellingske van jewelste uit de spikes, om als tweede in een sterke 2’ 16” 19  over de eindstreep te lopen. Haar beste  prestatie voor deze winter bracht een verdiende zilveren medaille en clubrecord op.  Robbe Depotter starte in de tweede reeks 800 voor cadetten, finishte als zesde na een zeer sterke tweede wedstrijd-helft,  2’ 11” 17 was  de eindtijd die Robbe liet noteren, 1”05 beter dan z’n pr. In de laatste 800m finale van het  kampioenschap ging scholier Stan Vanhecke van start, wist zich bij aankomst als vijfde te plaatsen,  realiseerde een tijd van 2’ 04” 46 en……. ook bij hem brak er een hoekje van z’n pr af, eentje van 1” 13 om een beetje juist te zijn.  ’t Was ondertussen al 17 uur toen de laatste avr atleet naar de start stapte, cadet Sven Verstraete,  die in de voormiddag reeds de 60m sprint had gelopen ,  was ook geselecteerd voor de volle baanronde zijnde 200m. Ingedeeld in de derde reeks realiseerde Sven  een chrono van 25” 14,  kwam als tweede in z’n reeks over de “meete”, ………. raad je het al , juist ja, 25/100sten der van af, nieuw pr dus.

Dikke proficiat jongens en meisjes.

Lucien.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: