Belgisch kampioenschap veldlopen Wachtebeke 12 – 03 – 2017

Cad – Sen

Niettegenstaande het veldlopen een winterse activiteit is konden atleten en toeschouwers toch genieten van een prachtig lentezonnetje in het domein “ Puyenbroeck “ waar voor de 4e keer het B.K. veldlopen doorging.

Bij de cad meisjes hadden we 2 deelneemsters aan de start.

Eerstejaars Mien Vanhecke nestelde zich mooi in de voorste gelederen en bleef haar positie behouden tot het einde wat resulteerde in een knappe 8e plaats welke ongetwijfeld een bekroning is van een sterk winterseizoen.

Trainingsmaatje Fran Beirens heeft langere afstanden nodig om zich te kunnen tonen in de crossen. Op deze vrij snelle omloop eindigde ze als 40e bij de 2e jaars cadetten.

Onder de schol meisjes (01) zagen we 2 AVR-atletes aan het “werk”.

Lore Goossens vertoefde voortdurend in de top 20 maar opschuiven zat er voor Lore niet in, niettemin werd ze toch mooi 17e.

Iets verder in de groep liep er een voorzichtige Aischa Ballekens. Een kuit die niet zo goed aanvoelde verhinderde haar om voluit te gaan maar desondanks behaalde ze toch de 35e plaats.

In de volgende reeks was Lynn Dekeyser (00) aan de beurt. De meisjes legden er een hoog tempo op en voor Lynn bleek het niet mogelijk om mee vooraan post te vatten. Met een goede versnelling op het einde liep ze uiteindelijk naar een 15e plaats.

In de korte cross dames vertoefde Jolien Musseeuw. Onze laatstejaars studente in Leuven is er graag bij op een B.K. veldlopen en ze liep er naar de 80e plaats.

Hanna Vandenbussche is reeds het ganse seizoen in de voorste gelederen terug te vinden. Op dit B.K. nam ze zelfs in de aanvangsronde het heft in handen. Nadat Louise Carton het hazenpad koos bleef Hanna de overige podiumkandidaten onder druk zetten. Dit zijn ook goed getrainde atleten en Hanna werd na een sterke race toch heel mooi als 4e afgevlagd.

Voor Robbe Depotter en Thomas Dewulf beiden 1e jaars cadetten was op dit B.K. de afstand zowat verdubbeld tegenover vorig jaar toen ze nog bij de miniemen liepen.

Robbe verdeelde na nieuwjaar zijn aandacht zowel naar de indoor als naar de crossen. Over beide competities kan hij ongetwijfeld tevreden zijn want op dit B.K. haalde Robbe een prachtige 4e plaats.

Voor Thomas was het moeilijk om in te schatten in hoeverre hij hersteld was van zijn griep eind januari. In de wedstrijd waar hij goed startte deed hij het al heel wat beter dan op het Prov. Kamp. Met zijn 13e plaats mag Thomas zeker vol vertrouwen kijken naar de toekomst.

Bij de schol (02) streden vooraan 2 jongens mee die deze winter al heel mooie resultaten behaald hadden, ondanks de sterke West-Vlaamse lichting die dit geboortejaar heeft.

Stan Vanhecke en Thibo Dewulf liepen beiden een goed doordachte wedstrijd en bevonden zich steeds in de top 10. Stan -extra gemotiveerd door het resultaat van zijn zus- spurtte zich naar een verrassende 4e plaats.

Thibo, die al heel wat podiumplaatsen behaald had volgde Stan voortdurend op korte afstand en palmde uiteindelijk een mooie 8e plaats in.

Wie heel wat mooie dingen liet zien op training maar nog heel weinig wedstrijdervaring heeft is Brecht Vanneste. Hij streed hier moedig mee voor elk plaatsje. Met zijn 31e plaats in zijn eerste winterseizoen kan hij heel tevreden zijn wetende dat hij nog heel grote vooruitgang kan en zal boeken.

Dries Depoortere, die een beetje out is geweest wegens blessure nam net als vorig jaar deel aan de lange cross bij de heren.

Bedoeling was een stevige tempoloop te doen als voorbereiding op de halve marathon van Sluis de week daarop. Na afloop was Dries tevreden met de behaalde 48e plaats alsook dat hij geen hinder meer ondervond van zijn kwetsuur.

Voor de korte cross bij de mannen hadden zich 4 AVR-atleten ingeschreven.

Iwein Bau liep een heel goede wedstrijd midden dit zeer sterk bezet deelnemersveld en kwam als 24e aan. Joachim Van Haecht, Simon Van Bruaene en Jeroen Vandewalle gingen ook voluit voor ieder plaatsje.

Na deze relatief korte maar intensieve inspanning werden ze respectievelijk als 60e – 82e en 133e genoteerd in de uitslag.

Proficiat aan al onze deelnemers!

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: