Schiftingen BVV PUP/MIN meisjes, zaterdag 29 april 2017, Wervik

Terwijl ik op zondagmorgen de uitslagen van de BVV eens met Lore aan het overlopen was, belde Geert om te vragen of ik er geen verslagje over kon schrijven. Dus bij deze…

Met waarschijnlijk de kleinste delegatie ooit, 12 meisjes, trokken we op zaterdag 29 april naar Wervik voor de schiftingen BVV PUP/MIN.
Er waren 5 enthousiaste pupillen aanwezig: Iluna Gayse, Joke Stragier, Dauwke Danneels, Elien Anckaert en Ode Veranneman.
Bij de miniemen konden we rekenen op 7 gedreven atleten: Gaelle Cham, Aster Vuylsteke, Lente Devarrewaere, Elise Depreiter, Charlotte Laureyn,  Adeline Temmerman en Lore Louagie.

Ze lieten zich echter niet imponeren door de andere clubs met meer atleten: Flac (30), AZW (24) en ASVO (20). Nee, onze meisjes namen een vliegende start in de competitie en streden tot en met de estafetten mee voor een kwalificatie in de finale.

We behaalden maar liefst twee keer de 1e plaats! Elien gooide de kogel 7m 59 ver en Lore dook voor het eerst onder de 11”00 op de 80 m en liep 10”92. Twee keer een euforisch moment in de wedstrijd.
Maar dit was niet alles, we kaapten ook 4 keer de 2e plaats! Elien sprong indrukwekkend over de 60mH met een tijd van 12”35. Lore kon op de 150 m ASVO achter haar houden en finishte in 20”96. Adeline, de gazelle van de AVR, zorgde voor een PR op de 1000 m en tikte af op 3’16”55. Lore gooide ten slotte de kogel 8m30.
Proficiat, meisjes!
Drie keer konden we ook de 10 punten pakken, d.w.z. de derde plaats behalen. Elien sprintte op de 60 m in een tijd van 9”10. Elise sprong als een hinde over de 60mH en behaalde een toptijd van 10”86. Ook de estafetteploeg van de miniemen scoorde met een tijd van 45”43.

Verder waren er nog heel wat verdienstelijke prestaties. Joke op de 1000 en ver. Dauwke en Elise bij hoog. Iluna met hockey. Lente op de 300. Gaëlle op ver. Charlotte met speer. En niet te vergeten… de estafetteploeg van de pupillen (39”93). Alle uitslagen en foto’s zijn online te vinden.

Uiteindelijk behaalden we 156,5 punten, 4 en een halve punt meer dan vorig jaar. Dit was goed voor de DERDE plaats. ASVO behaalde 157 punten en de winnaar AZW 167,5.
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we het in de finale van de BVV niet gemakkelijk zouden gehad hebben tegen toppers zoals ACW die 204 punten hadden in de voorronde.
De jongens behaalden op zondag 145,5 punten. Dus meisjes….een welgemeende proficiat voor jullie prestatie!!

Voor Lore en de andere tweedejaarsminiemen was dit de laatste BVV bij de PUP/MIN. De herinneringen zijn alvast mooi.

Dank aan de atleten, hun trainers en de supporterende ouders. Het was een heel aangename en geslaagde namiddag!

Lynn Verstraete

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: