NO EXCUSES, WE DID IT!

bvv foto

Op 7 mei namen de cadetten en scholieren deel aan de Beker van Vlaanderen 2017, de eigen piste was the place tob e om hun promovering af te dwingen in 3e landelijke.

De atleten hadden 1 doel voor ogen: WINNEN.

Het eerste loopnummer van de dag ging van start en op de 300m horden hadden we de eerste van vele 12 punten al beet. Brent liep na een mooie solo-race naar een 40.52, een schitterende tijd.

De eerste kampnummers gingen ook van start. Tijdens het verspringen sprong Iben naar een mooie eerste plaats met een sprong van 5.60m, dit is tevens een nieuw pr, weer 12 punten binnen. Op hetzelfde ogenblik wierp Michiel de kogel naar 12.15m ook dit is een nieuw record en weer maar eens de 12 punten. Scholier Yoran ging op zijn favoriete nummer natuurlijk ook voor de 12 punten: hij sprong maar liefst 1.74m in de lucht en over de lat wat hem ook een nieuw pr oplevert. Ook Sven Degraeve kwam aan de beurt om de AVR-kleuren te verdedigen: hij verdiende een mooie 10 punten en wierp de speer naar een nieuw persoonlijk record  28.55m.

Hierna was het de beurt aan Elias, zijn vuurdoop op de 400m horden.  Hij finishte met een tijd van 58.15 als eerste wat hem een clubrecord opleverde.

Na 6 proeven hadden deze 6 atleten al 70 op 72 punten, een schitterende start dus.

Iben spurtte de 100m in 12.07 wat de club 10 punten opleverde. Scholier Yorben van de Stadense afdeling, liep ook de 100m lopen in 12.51.

Op hetzelfde tijdstip moesten zowel Warre als Yoran hun springspikes aantrekken. Warre voor het hoogspringen en Yoran voor ver. Warre werd aangemoedigd door zijn familie en sprong een mooie 1.55m. Yoran sprong 5.54m ver.

Dan was het weer de beurt aan Elias: hij mocht zijn werpschoenen aantrekken om de 5kg-kogel uiteindelijk 11.31m te werpen.

Dan was het de beurt aan de afstandslopers om de AVR-kleuren te verdedigen. Robbe liep als eerste over de streep in de 800m in een tijd van 2.10.97. Een dikke dankjewel trouwens aan Robbe die speciaal afgezakt was naar de wedstrijd en hierdoor een tijd afwezig was op het communiefeest van zijn broer.

Daarna was het aan Stan om op hetzelfde nummer ook de 12 punten binnen te halen hij liep de twee baanronden in 2.11.62. De broertjes Dewulf kwamen beiden op hetzelfde nummer uit, nl de 1500m. De jongste broer haalde 9 punten en liep de afstand in 4.45.28. Grote broer Thibo kon de 1500m lopen in 4.39.01.

Michiel wierp de speer 39m71 ver, een goeie prestatie aangezien er sterke wind stond. De 200m namen Sven en Brecht voor hun rekening. Brecht na een korte opleiding omgetoverd tot sprinter liep verdienstelijk tegen sterke scholieren een eindtijd van 25.16 en 6 punten in the pocket!

Sven zijn tijd 25.44 met een tweede plaats in zijn reeks leverde knap 8 punten op.

Kers op de taart werden de aflossingen.

Zowel de cadetten als de scholieren wonnen met ruime voorsprong beiden hun reeksen met voor de cadetten een clubrecord er boven op.

We kunnen gewoon zeggen NO EXCUSES WE DID IT!!

Deze groep verdient zijn plaats in 2e landelijke!

Volgend jaar proberen we opnieuw sportief hoog te scoren, maar voor nu: even genieten en een welgemeende dikke proficiat aan alle atleten en supporters!!

Elias en Christ

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: