Beker van Vlaanderen “Alle Categorieën” heren Brugge 14 mei

Voor het 3e weekend op rij stond er terug ‘Beker van Vlaanderen’ op het programma voor enkele trainers.

Zaterdag waren onze dames “A.C.” te gast in Ertvelde en zondag was het Julien Saelensstadion te Brugge “de place to be” voor onze heren A.C.

Vorig jaar waren we 5e geeindigd en dit eindresultaat behoorde opnieuw tot de mogelijkheden dachten we.

De 400mH was het eerste loopnummer van de dag. Voor AVR nam Loic Van Oost plaats in de startblokken. Ondanks de vele wind lukte Loic een knappe 56”37  waarmee we met het maximum van 13p, goed aan de ‘Beker’ begonnen.

Later in de namiddag lukte onze hordenloper ook 6m02 in het verspringen, goed voor een 4e plaats.

Intussen was het hinkstapspringen begonnen met Elias Doom als clubvertegenwoordiger. Hij lukte met een prachtige 12m45 als beste van zijn 6 pogingen waarmee hij de 3e plaats behaalde en ook 10 punten.

Cadet Brent Gayse was de jongste van de deelnemers op de 400m. Gretig liep hij van start voor zijn baanronde. Naar het einde toe verliep het iets moeizamer maar met 53”69 en een 7e plaats waren we heel tevreden.

Yoran Demaiter, die vorige week zijn pr op 1m74 bracht, overwon nu 1m70 in het hoogspringen. Hiermee haalde hij als 1e jaars scholier een knappe 6e plaats tussen de ‘grote’ jongens…!

De 100m nam Jean-Philippe Espeel voor zijn rekening. Hij zette een sterk resultaat neer -11”43-, door de te sterke rugwind kan dit echter niet gehomologeerd worden. Zijn 4e plaats was wel goed voor opnieuw 9 punten.

In de voorlopige tussenstanden bevond AVR zich intussen voortdurend bij de top 3 wat gerust- stellend werkte naar het verdere verloop van de namiddag.

Bij het speerwerpen nam Nathan Vansteenkiste met 47m54 de 5e plaats voor zijn rekening te midden dit sterke deelnemersveld. Op het einde van de namiddag pakte hij ook nog eens de 7e plaats en 6 punten bij het discuswerpen(2kg) met 29m93.

Spurter Michael Werbrouck pakte verrassend de volle buit bij kogelstoten met een best worp van 11m68.

Intussen was Simon Van Bruaene van start gegaan op de 800m. Hij zette een mooie prestatie neer die hoopvol is voor het verdere verloop van het zomerseizoen en kwam als 6e aan in 2’02”66.

Onmiddellijk daarop volgde de 1500m waar master Steven Vanderiviere de AVR-kleuren verdedigde.

Na 4’34”99 kwam onze atleet -die 2 jaar geleden opnieuw begon me atletiek- over de eindstreep waarmee we 4 kostbare punten behaalden.

Met Iwein Bau hoopten we opnieuw op heel wat puntengewin bij de 3000m. Aandachtig volgde hij zijn tegenstanders en uiteindelijk finishte hij als 3e in een sterke 8’53”35.

Master Henk Vandermeersch hoopte bij de 5000m op een degelijke wedstrijd wat met deze wind niet gemakkelijk zou wezen. Doch Henk werd op zijn wenken bediend mede door zijn tactisch inzicht.

Met een 7e plaats in 15’54”37 hield hij zeker een tevreden gevoel over aan deze wedstrijd.

Op de 200m won Alexander Doom in 21”51 maar hij kreeg deze zege niet op een presenteerblaadje aangeboden door de tegenstanders die ook heel snelle tijden lieten noteren.

Bij de laatste tussenstand stond AVR verrassend op de 1e plaats ongeveer gelijk met MACW, een andere West-Vlaamse club.

De aflossingsnummers zouden uitsluitsel moeten geven wie uiteindelijk de promotie zou halen naar 1e landelijke.

De 4 x 100m met Michael – Brent – Elias en Alexander liet degelijke stokwissels zien en na 43”87

-een nieuw clubrecord- was de baanronde voltooid en dit als snelste van alle ploegen.

Bij de 4 x 400 hadden we ook een goede ploeg met Jean-Philippe – Iwein – Loic en Michael.

Maar hoe sterk waren ze tegenover de andere teams? Degelijk gestart kwamen ze halfweg met Iwein aan de leiding die Loic als 3e verder uitbouwde en na de laatste aflossing gaf Michael geen duimbreed meer toe aan de tegenstand en overschreed hij de aankomstlijn na 3’28”84 wat opnieuw het maximum van 13 punten opleverde.

Na de optelling van alle behaalde punten bij de diverse proeven scoorden we een eindtotaal van 147 punten. Dit bleken er 6 meer te zijn dan onze naaste tegenstander MACW, terwijl STAX 3e werd met 125 punten.

We zijn dus -verrassend-  kampioen in 2e landelijke B, volgend jaar zijn we als team terug te vinden in 1e landelijke waar we ongetwijfeld nog meer tegenstand voor de voeten zullen geschoven krijgen.

Nu eerst ten volle genieten van deze mooie zege!

Aan alle atleten proficiat en dank je wel voor jullie deelname.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: