BK alle categorieën

BK AC 1 en 2 juli

3 AVR atleten namen deel aan het Belgisch Kampioenschap alle categorieën op de Heizel.

Een kleine afvaardiging,  maar toch eentje met ambitie om sterke prestaties neer te zetten en hopend op een finaleplaats tussen ’s lands sterkste sporters.

Loïc Van Oost startte op een druilerige piste aan de reeksen van de 400H. Tussen de zware studies en de examens door had Loïc toch tijd gevonden om zich enkele weken op deze wedstrijd voor te bereiden.

Het werd een moeilijke opdracht want in deze reeks stond lijstaanvoerder Dylan Owusu aan de start, Nicodeme Romain plaats 3 op de lijst,  Giovanni Pieters respectievelijk 6e en Niels Verbraekel 8e tijd. Opdracht voor een finaleplaats is de reeks winnen,  of zich bij de 6 best verliezende tijden sprinten.

Loïc liep een sterke wedstrijd en strandde op een vijfde plaats naast Niels die zich op de finishlijn gooide.

Loïc sprintte zich naar een nieuw pr en clubrecord (dat ook al op zijn naam stond) en kon zich van 54.14 naar 53.45 verbeteren.

Voor de finale werd er 53.32 gevraagd! Loïc eindigde als 10e Belg op 26 deelnemers in de sterkste reeksen 400H sedert jaren! Volgend jaar op naar de finale!

Alexander Doom kon starten als reekshoofd op de 400m, maar door een  ontsteking in de linkerknie verkoos hij zijn deelname op het EK niet in gevaar te brengen en nam de beslissing om niet te starten.

Iwein Bau 18e tijd op de 800m, kon starten in de tweede reeks tegen Brecht Bertels en Laurens Schockaert, twee atleten die tijden onder de 1.50 klokken. Ook dit werd zeker geen gemakkelijke opdracht. Doelstelling was een sterke tijd te lopen en dit gebeurde ook: Iwein kon zich verbeteren van 1.53.72 naar 1.52.27.  Opdracht meer dan volbracht. Voor een finaleplaats werd 1.50.86 gevraagd.

Proficiat aan alle deelnemers

 

Christ Doom

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: