FC meerkamp en PK te Ieper 8 en 9 juli 2017

Onder een stralende zon vonden 16 KAVR atleten de weg naar Ieper om deel te nemen aan het PK meerkamp en voor de jeugd een Flanders Cup meerkamp. Vanaf de categorie cadet wordt dit al een wedstrijd met 6, 7 of zelfs 10 disciplines op 2 dagen. Goed uitgerust, blessurevrij en natuurlijk met de nodige trainingsarbeid van de voorbije maanden moet men dit tot een positief einde kunnen brengen.

Op de eerste dag traden 6 jongens aan.  Eerstejaars pupil Lukas Cneut was de jongste telg en behaalde  966 punten, de 1000 punten grens zal de volgende keer zeker overschreden worden.

Wout en Tobias presteerden beiden sterk. Voor Wout een clean sheat, als dit al bestaat in de atletiek, want hij won alle vijf de disciplines en verbeterde zijn pr op kogel en puntenaantal. Tobias behaalde 3maal de tweede plaats namelijk op speer en de 80m en de belangrijkste op het eindklassement, AVR 1 en 2! Mooier kan bijna niet, de glimlach vd jongens achteraf sprak voor zich.

Cadet Iben won één vd zeven disciplines namelijk de 100H , prachtige tijd van 14.61 en in de totaalstand een welverdiende tweede plaats na een oppermachtige Simon Versavel, een sterke tweedaagse van Iben.

Onze twee scholieren jongens Elias en Yoran konden hun eerst ‘echte’ meerkamp afwerken, 10 disciplines! Pijn, verzuring, stijfheid zijn factoren die deel uitmaken van een meerkamp.  Naast meerkamp als “leerschool” voor de atleten brengt dit ook een sterke gezamelijke band tot stand waardoor meerkampers een hechte groep vormen.

Elias won de provinciale titel met 5544 punten en Yoran legde beslag op de derde plaats. De aanmoedigingen en steun voor elkaar verdienen eigenlijk ook een medaille.

DSC01084

Bij de meisjes was de jongste KAVR’er Axelle. Er waren enkel 3 deelneemsters in deze categorie. Axelle verdiende een hele mooie tweede plaats met een prachtige medaille als beloning en het waren mooie medailles!

Bij de miniemen meisjes waren er 5 deelneemsters nl Lore, Elise, Liene, Charlotte en Shauni. De sterkste prestaties kwamen van Lore, ze eindigde op een tweede plaats in het eindklassement.  Elise eindigde op de 6e plaats, Liene werd 9e en Charlotte 11e.

Bij de cadetten meisjes hadden we Sara en Mila. Twee dagen niet van elkaar weg te slaan ;).

Sportief behaalde Sara een derde plaats op het pk en Mila een vijfde plaats. Ze genoten niet enkel van de zon maar ook van Giuseppe Cechelli zijn hoogspringkunsten.

Bij de scholieren een verhaal met twee tegenstellingen… pechvogel Aïscha die sterk bezig was, maar ongelukkig neerkwam in het verspringen moest de wedstrijd staken met een pijnlijke knie. Met nog een 5-tal weken voor het KvV komt dit hopelijk in orde.

Camille werkte een heel constante meerkamp af met een 4m74 in ver en een overwinning op kogel met 9.28 en op de 800m kon ze beslag leggen op een tweede plaats. Een mooie start van de vakantie.

Lisa Duponselle won de titel bij de juniores meisjes.  Ze sloot af met een puntentotaal van 3299 en een knappe overwinning op de 800m in 2’28 en een warme knuffel van Lore Bauwens.

Gudrun Bonte werd eerste dame bij de masters +45. Met een beetje training en durf op de horden kan het puntenaantal zeker de hoogte ingeschoten worden.

Proficiat aan alle deelnemers.

Christ Doom

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: