Belgisch kampioenschap cad & schol Moeskroen 9 & 10 – 09 – 2017

Voor de 4e keer in 6 jaar werd in Moeskroen het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren georganiseerd.
Zon en regen waren beiden afwisselend van de partij maar vooral een stevige wind maakte het de atleten niet gemakkelijk.

Sara Stevens cadette mocht van AVR-zijde als eerste clubgenote op zaterdagmorgen van start gaan op de 300mH. Ze werd mooi 5e in haar reeks met 50”89 als resultaat.

Scholieren Elias Doom en Yoran Demaiter traden beiden aan op de 400mH. Elias realiseerde 59”00 als 4e in de 2e reeks wat slechts nipt geen p.r. was.

In de 3e reeks eindigde Yoran als 6e in 61”19. De verzuring in de laatste rechte woog uiteindelijk iets te veel door.

Michiel Cneut zorgde op deze eerste kampioenschapsdag voor een heel aangename verrassing bij de 100m cadetten. Met een besttijd waarmee hij zelfs niet in de 1e helft van de ruim 40 deelnemers voorkwam slaagde hij er wel in om in zijn reeks als 3e te eindigen en als één van de 8 beste tijden (11”89) de finale te halen.

In deze finale was er net als in de reeksen teveel rugwind, 3,1m/sec, maar met 11”95 en de 8e plaats was Michiel uiterst tevreden.

Onder de deelneemsters van de 1500m bij de scholieren meisjes waren er 2 AVR-geselecteerden nl: Lynn Dekeyser en Estelle Temmerman, 2 meisjes gingen er onmiddellijk vandoor waarna Estelle en Lynn zich in het achtervolgende groepje plaatsten. Naar het einde toe viel dit groepje uit elkaar en werd Lynn5e in 4’45”37 en Estelle 7e in 4’54”20.

Camille Cham -scholiere- was 1 van de 13 meisjes die de selectienorm bij het hoogspringen gehaald hadden. In dit kampioenschap lukte het voor haar heel wat beter dan voor enkele andere meisjes die er maar niet in slaagden om maar enigszins in de buurt van hun p.r. te komen. Voor Camille werd het uiteindelijk een schitterende 4e plaats met 1m55 als mooi eindresultaat.

Voor eerstejaars cadette Mien Vanhecke -800m- was het een stap in het ongewisse op dit B.K. want tijdens de vakantiemaanden waren de trainingen op het achterplan verzeild geraakt. Desondanks liet Mien een mooie 2’29”90 optekenen als 3e in de 1e reeks. Na afloop van de 2e reeks bleken er hier  slechts 5 meisjes sneller gelopen te hebben waardoor onze jeugdige clubgenote uiteindelijk de 8e plaats bezette.

Op de 800m voor scholieren meisjes was Lore Goossens de jongste van alle deelneemsters. Door de strakke wind werd er een “rustige” start genomen in haar 2e reeks waar de atletes met sterke seizoentijden waren ondergebracht.

Na goed 500m probeerde Lore die dan in 6e positie enigszins ingesloten zat los te komen om meer voorin post te vatten. In haar inspanning vooruit besloot ze dan in 1 ruk door te gaan om er een lange eindspurt van te maken.

In de bocht nam ze zelfs enige voorsprong maar werd in de laatste rechte nog onder grote druk gezet door een andere West-Vlaamse atlete -Leontien Versyck HAC- die uiteindelijk strandde op 2/100”.

Na haar prachtige race die ze eindigde in 2’19”59 mag onze clubgenote zich nu de nieuwe Belgische scholierenkampioene noemen op de dubbele baanronde. Proficiat Lore!

Cadet Iben Degryse nam plaats in de startblokken voor de 100m horden. In zijn reeks haalde hij de 2e plaats in 14”46. Met deze tijd plaatste hij zich voor de finale die een paar uur later plaats vond.

Hier evenaarde hij zijn seizoenbesttijd van 14”35 waarmee hij een prachtige 5e plaats behaalde.

Leeftjdsgenoot Michiel Cneut die op zaterdag reeds schitterend presteerde op de 100m stond zondag tussen de geselecteerde atleten voor het speerwerpen.

Mede door de hevige tegenwind waren de prestaties algemeen iets minder maar met 39m47 en een knappe 7e plaats kon onze jonge clubgenoot tevreden huiswaarts trekken.

Op zaterdag vonden ook de schiftingen plaats voor de 400m. Brent Gayse, eveneens cadet, haalde autoritair de zege in de 1e reeks en realiseerde algemeen de beste tijd. Hiermee verzekerde hij zich van een finaleplaats op zondag en een goede baanindeling.

In de finale kwam hij na 200m tot in het spoor van zijn voornaamste belager -Seppe Horemans- uit Mol. Bij het uitkomen van de bocht schoof zijn tegenstander lichtjes van hem weg om te zegevieren in 52”51, Brent werd knap 2e in 52”95 terwijl Warre Roelants uit Aalst het brons kreeg na 53”44.

In dezelfde categorie had Robbe Depotter -na een minder Vlaams kampioenschap- nog iets goed te maken op de 800m. Na een goed ingedeelde race kon hij achteraf heel tevreden zijn met de 3e plaats in de 1e reeks waar hij met 2’09”80 zijn p.r. dicht benaderde. Over de beide reeksen haalde hij uiteindelijk een onverhoopte 10e plaats.

Ook Sven Verstraete had zich van een plaats verzekerd op dit B.K. voor de halve baanronde bij de cadetten. Met 35 deelnemers verdeeld over 5 reeksen zou het heel moeilijk worden om een finaleplaats te halen. Niettemin slaagde Sven erin om een sterke tijd neer te zetten -25”10- in de eerste reeks. Maar door de iets te sterke rugwind kon deze tijd niet gehomologeerd worden als p.r. net zoals bij de meeste spurtnummers dit weekend

Willy.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: