Belgisch kampioenschap junioren en beloften

Het provinciale domein in Huizingen was de plaats waar de nationale medailles voor de junioren en beloften outdoor te verdienen waren of om nog een mooie prestatie te realiseren op het einde van dit seizoen.

9 junioren en beloften uit onze club hadden zich ingeschreven voor deze belangrijke ontmoeting.

Juniore Lisa Duponselle stond reeds vroeg in de startblokken voor de 400mH. Op dit moeilijke nummer , zowel door de afstand als door de hindernissen lukte ze opnieuw een mooie eindtijd van 70”39 waarmee ze de 3e werd in de 1e van 3 reeksen.

Loic Van Oost trad aan op hetzelfde nummer bij de beloften mannen. Loic, die deze zomer heel knappe vorderingen maakte, spurtte en sprong naar 55”14 waarmee hij 5e werd in de sterkste reeks. Ondanks een dubbel gevoel achteraf prijkt hij met een 6e plaats algemeen op de tabellen.

Op de 200m voor beloften dames stond Elise Plancke tussen de deelneemsters. In deze wedstrijd -pas haar 6e dit zomerseizoen- liet ze een schitterende indruk en lukte ze ook een best prestatie. Met 2’23”35 verbeterde ze zich met 2” en werd ze als 5e afgevlagd.

Net na Elise kwamen de heren beloften met o.a. Iwein Bau aan de start voor dezelfde afstand. Na een langzame start ging in de 2e ronde de snelheid fors de hoogte in waarbij onze clubgenoot in de ultieme spurt de bronzen medaille veroverde. Zijn eindtijd van 1’58”71 is weliswaar ruim boven zijn p.r. die hij dit seizoen realiseerde maar in een titelstrijd met een tactische wedstrijd is deze tijd van geen belang.

Manon De Marez -ook een belofte- nam zoals gebruikelijk deel aan het langste spurtnummer, nl de 400m. Gestart in baan 5 hield ze lange tijd gelijke tred met haar tegenstreefsters. In de laatste rechte werd ze uiteindelijk met slechts enkele honderdsten” voorafgegaan door 3 andere meisjes. Met 60”53 werd ze als 10e geklasseerd over alle reeksen.

Leeftijdsgenoot Alexander Doom was groot titel kandidaat bij de beloften mannen op de volledige baanronde. Maar in juni en juli beleefde hij al topmomenten en dan is heel moeilijk zo niet onmogelijk om 2 maanden later opnieuw top te zijn. Eén tegenstander slaagde erin om hem vóór te blijven in de wedstrijd waardoor Alexander finaal als 2e eindigde in 47”95 wat zowat 1” boven zijn seizoensbeste is. Hij voegde wel opnieuw een zilveren medaille toe aan zijn reeds rijk gevulde medaillekast.

Lieselot Lannoo, eveneens belofte voegde zich bij de dames speerwerpsters die met ruime vertraging hun discipline moesten aanvangen. Lieselot hield haar beste worp tot het laatste moment achter de hand. Bij haar 6e beurt wierp ze de 600gr zware speer 31m53 ver, wat een nieuw p.r. voor haar betekende.

Op de 1500m voor beloften stond Simon Van Bruaene tussen de deelnemers. In zijn wedstrijd die startte met een rondje ”wandelen” kwam het er vooral op aan om niet te struikelen over andermans voeten . Na deze parcours verkenning steeg geleidelijk het tempo. Posities werden ingenomen en Simon nestelde zich halverwege het peloton. Met de gekende zeer laatste ronde kon onze clubgenoot zich tenslotte verzekeren van een mooie 5e plaats in 4’18”98.

Lien Goossens -juniore- liep op dit nationaal kampioenschap haar 2e 5000m ooit. Op dit druk bezette nummer was het uitkijken om een goed tempo te vinden waar Lien in lukte. Ze liep voortdurend zowat halverwege de groep waarbij ze iets voorbij halfweg alleen kwam te staan. Na een lichte terugval in de 4e km herpakte ze zich heel goed en met ook een uitstekende slotronde -1’22- verzekerde ze zich van een prachtige 6e plaats in 18’34”42 waarmee ze 5” sneller liep dan voorheen.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: