Beernem, Provinciaal kampioenschap veldlopen 2018 kadetten – masters

Na het jeugdige geweld was het aan de “iets” oudere atleten om hun beste beentje voor te zetten.

Het begon met de kadetten meisjes waar 2 eerstejaars de start namen.

Adeline Temmerman die al de ganse winter goed bezig is nam zelfs de leiding in de aanvangsronde en trok het deelnemersveld uiteen. Naar het einde toe slaagde slechts één 2e jaars erin om vóór te blijven.

Niettemin kreeg Adeline de gouden plak in haar leeftijdscategorie.

Charlotte Laureyn die strijdt voor ieder plaatsje bezette tenslotte de 13e plaats.

Bij de 2e jaars heeft Mien Vanhecke een iets moeilijker crossseizoen tegenover de vorige jaren. In deze race werd ze algemeen 9e maar 5e bij de oudste kadetten. Niet afgeven Mien!

7 kad jongens namen de start. Bij de jongsten hadden we met Lleyton Soenen en Wouter Anckaert 2 jongens die elk voor zich een goede start namen. Lleyton die na nieuwjaar steeds beter loopt, nestelde zich tussen de betere 2e jaars en kon uiteindelijk als 2e eerstejaars de eindstreep behalen. Wouter kon zij goede startpositie niet behouden en geleidelijk viel hij wat terug om finaal als 21e eerstejaars te eindigen.

Onze 2e jaars leverden een mooie collectieve prestatie. Voor Thomas Dewulf behoorde een podiumplaats tot de mogelijkheden maar het ging in de aanvangsfase van de wedstrijd iets te snel. Met clubgenoten Rahmon Idrizi en Robbe Depotter -pas hersteld van ziekte- werd het een race in de race en eindigden ze respectievelijk 5e,6e en 8e. Noah Vanryckeghem weert zich elke wedstrijd als geen ander. Op deze voor hem nog te korte wedstrijd eindigde hij als 12e tweedejaars. Niet zo ver achter hem verbaast Rhune Vermeulen ons de laatste weken steeds weer, na een matige start maakte hij er een prachtige inhaalrace van en eindigde als 14e.

3 AVR-meisjes aan de start bij de scholieren.

Lore Goossens 2e jaars, die de vorige week nog het Vlaams kampioenschap indoor A.C. aan zich moest voorbij laten gaan wegens ziekte, wist niet wat ze mocht verwachten. Het liep echter veel beter dan verhoopt en omstreeks halfweg ging ze volop door en eindigde enigszins verrassend op de 2e plaats.

Kersvers lid Jani  Montaigne deed het ook heel goed en met weinig wedstrijdervaring eindigde ze zich de

5e plaats toe bij de oudste scholieren.

Fran Beirens die met grote fysieke achterstand aan het winterseizoen begon werd iets na Jani ook 5e bij de eerstejaars. Geleidelijk aan komt ze weer op haar niveau van voorheen.

Onze 2 scholieren jongens nestelden zich onmiddellijk mee vooraan in de wedstrijd. Naarmate deze vorderde moest Thibo Dewulf zijn teamgenoot Stan Vanhecke geleidelijk aan laten gaan. Deze streed mee voor de eerste plaats maar strandde op de 2e plaats op enkele seconden van de uiteindelijke winnaar.

Thibo Dewulf kwam nog iets te kort voor een podiumplaats maar presteert sinds nieuwjaar weer heel wat beter en werd knap 4e.

Tijdens de korte cross zagen we voortdurend twee clubtruien in de voorste gelederen.

Thijs Vandermeersch trok in de finale goed door en behaalde een verdiende zege.

Iwein Bau, met trainingsachterstand door de examens spurtte naar een knappe podiumplaats als 3e .

Dimitri Dejonckheere was onze 3e vertegenwoordiger. Na enkele lange crossen koos hij hier voor de korte afstand die hij als 14e overbrugde.

Bij de senioren dames nam Evy Pieters tot ruim halfweg het voortouw. Daarna verliep het iets minder en moest ze de rol lossen. Voor haar werd het uiteindelijk de 3e plaats en de daaraan verbonden bronzen medaille.

2 dames masters namen de start samen met de junioren en senioren. Hilde Hindryckx en Sabine Dejaeghere

liepen een uitstekende wedstrijd en eindigden respectievelijk 13e en 18e maar werden wel op het podium gehuldigd als eerste bij de dames +40 (Hilde) en +50 (Sabine)  .

Bij de junioren heren bevond Mathias Hoornaert zich steeds in de voorste gelederen mikkend op een podiumplaats. Hij deelde zijn krachten goed in en naar het einde toe wist hij zich zeker van de 3e plaats op dit PK en dit in zijn 1e seizoen atletiek.

Niet minder dan 10 heren clubmasters bonden de spikes aan voor deze wedstrijd met de wind als belangrijke factor.

Dat we met Bruno Van Acker en Henk Vandermeersch 2 sterke kloppers hebben weet iedereen. Ze waren onmiddellijk in de spits van de wedstijd. Na een boeiende wedstrijd waar een tegenstander al vroeg het hazenpad koos werd Bruno na een heel sterke race 2e terwijl Henk algemeen 3e master werd, maar wel provinciaal kampioen bij de +40.

Kurt Brulez werd als +50er zowaar 16e tussen al het “jonge” geweld.

Steven Vanderiviere was als halve fondloper ook uiterst tevreden met de 20e plaats. Hij werd van nabij gevolgd door marathonloper Kurt Vallé die 21e werd.

Nick De Paemelaere vindt voorlopig nog het goeie ritme niet en werd 28e .

Op de 32e plaats eindigde nieuweling Kris Dehem in zijn éérste veldloop en dit na een inhaalrace als gevolg van een mindere start.

Didier Vermote en Wouter Lambert liepen hier hun 2e cross en opnieuw liepen ze praktisch samen over de eindstreep als 45e en 46e .

Andy Lambelin versaagt niet en genoot van deze wedstrijd. Hij werd uiteindelijk 66e .

Met 70 aankomsten algemeen was AVR weer goed vertegenwoordigd. Ook het resultaat was schitterend want 11x goud, 4x zilver en 6 bronzen medailles werden behaald.                Proficiat!

Willy.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: