Belgisch kampioenschap veldlopen Brussel 25 – 02 – 2018

Ben – pup – min

Nadat het Belgisch kampioenschap veldlopen 4 maal plaats vond in Wachtebeke werd nu gekozen voor het selectieve parcours in het park van Laken te Brussel alwaar vroeger in december de crosscup editie werd gehouden.

Naast het parcours  -dat er vrij hard bijlag door de aanhoudende vorst van de voorbije week- was er ook de snijdende oostenwind die er als obstakel bovenop kwam.

In het voorprogramma bij de ben – pup – min waren er 13 AVR-atleten die de spikes aanbonden.

Bij de ben meisjes 2009 vertoefden er na het startschot onmiddellijk 2 Roeselaarse meisjes in de voorste gelederen.

Rond halfweg liepen 4 atleetjes geleidelijk aan weg van de overige koploopstertjes. Bij deze 4 ook Daphne Desseyn die tevens provinciaal kampioene is. In een spannende eindspurt moest ze de andere meisjes laten voorgaan maar ze mag heel tevreden zijn met haar prestatie.

Iets later kwam Flore Vandenbroucke als 8e over de meet gelopen. Spijtig dat Flore begin februari ook te kampen had met gezondheidsproblemen, maar er komen nog vele veldloopseizoenen.

De één jaar oudere Elise Meirlevede die ook al meerdere zeges behaalde deze winter streed in haar wedstrijd bij de 1e jaars pupillen ook mee in de voorste rij. In de laatste rechte lijn van enkele honderden meters viel het vooraan uit elkaar en kon Elise als 3e de eindstreep halen na een puike wedstrijd. Prima Elise!

Haar leeftijdsgenoot bij de pupillen jongens, nl Staf Vanderiviere had niet zijn beste dag. Na enkele mooie resultaten in de regionale wedstrijden werd hij hier als 50e afgevlagd.

Twee eerstejaarsminiemen meisjes startten voor de volledige ronde van 1500m.

Elien Anckaert liet een heel goede indruk na en eindigde zowaar nog bij de top 20 (19e ). Vriendin Joke Stragier die na haar griep onvoldoende had kunnen oefenen werd zowat 30 tellen later 53e .

Ook bij de 2e jaars miniemen meisjes waren er 2 AVR-atleten.

Na een kennismaking met de harde ondergrond in de wedstijd vonden beiden nog moeilijk het goede wedstrijdritme. Emma Demaeght eindigde als 52e en Hasse Geldhof vervolmaakte de race als 73e .

3 clubgenoten waren er bij de oudste miniemen jongens en elk hadden ze reeds mooie prestaties geleverd deze winter.

Maarten Dewulf was voortdurend bij de top-10 terug te vinden om uiteindelijk na een sterke wedstrijd als 6e over de streep te spurten.

Jerome Kindt die naast atletiek ook nog basket speelt en dus nog een grote groeimarge heeft in de atletiek, verweerde zich dapper en kon als één der allerkleinste atleetjes toch een heel mooie 19e plaats bemachtigen.

Nand Vanderiviere die deze winter duidelijk een grote stap voorwaarts zette nam blijkbaar een iets te gretige start. Op dit vrij zware terrein – voortdurend op en neer – diende hij geleidelijk aan tempo te milderen. Ontgoocheld kwam hij als 47e over de finisch maar in de nabije toekomst zal hij ongetwijfeld nog puike resultaten behalen.

Willy.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: