Belgisch kampioenschap veldlopen: Kadetten tot Alle Categorieën

Voor de officiële titels en medailles wordt er een sportieve strijd gestreden vanaf de kadetten.

Van AVR-zijde was het 1e jaars kadet Adeline Temmerman die aan de startlijn stond voor haar eerste officiële nationale kampioenschap. Adeline die aan een knap winterseizoen bezig is liet zich niet onbetuigd en snelde naar een prachtige 7e plaats.

De 1 jaar oudere Mien Vanhecke had het deze winter telkens in de 2e wedstrijdhelft iets moeilijker. In deze nationale titelstrijd verloor ze op het einde wel enkele plaatsjes maar finaal kwam ze toch knap als 20e over de eindmeet gelopen.

Lleyton Soenen nam eind vorig jaar een kalme start van het crossseizoen. Na nieuwjaar werden zijn resultaten geleidelijk aan beter met een prachtige 2e plaats op het provinciaal kampioenschap te Beernem dit als 1e jaars kadet. Hier in Brussel met veel tegenstanders tot op het einde rond zich, slaagde hij erin om een puike 16e plaats te behalen.

Intussen had Wouter Anckaert -die het na nieuwjaar lastig kreeg in de crossen- de laatste beklimming van het parcours achter de rug en stevende hij af richting aankomstlijn die hij als 60e overschreed.

Bij de 2e jaars jongens hadden zich 5 teamgenoten aangemeld.

Robbe Depotter nam een goede start maar het Vlaams kampioenschap indachtig behield hij nog enige reserve voor het einde. In de lange-dalende- rechte naar de finish remonteerde hij nog enkele tegenstanders om tenslotte op een onverwachte 14e plaats te eindigen.

Thomas Dewulf, die reeds knappe crossen liep in de loop van deze winter, was niet in normale doen sedert een paar weken. Het Belgisch kampioenschap wou hij niet zomaar aan zich laten voorbij gaan. Aanvankelijk kon hij enigszins bij Robbe blijven maar de koude en de aard van het parcours zorgden nog voor een terugval op het einde. Uiteindelijk werd hij als 37e afgevlagd.

In deze reeks is Noah Vanryckeghem, door zijn gestalte, altijd benadeelt. Altijd direct op achtervolgen aangewezen gaf Noah ook nu weer het volle pond. Het resultaat was een mooie 51e plaats voor hem, maar hij verheugd er zich nu reeds op dat volgend seizoen waarschijnlijk de langere afstand in zijn voordeel zal spelen.

Voor Rachmon Idrizi was dit B.K. geen succes. Door zich in de opwarmingszone vóór de start niet te voorzien van warme kledij was hij bij de start reeds verkleumd van de kou. In de wedstrijd kan je dan natuurlijk ook niet meer voluit gaan wat uiteindelijk resulteerde in een 71e plaats.

Henok Dekaezemaker nam ook de start in deze krachten slopende wedstrijd over 3 km. Hij vergalopeerde zich niet in de eerste wedstrijdhelft en kon zo naar het einde nog een sterk spurtje afleveren dat hem naar de 75e plaats bracht.

Bij de oudste scholieren meisjes liepen er 2 AVR-atletes mee.

Estelle Temmerman die het laatste anderhalf jaar heel wat pech kende en mede daardoor het provinciaal kampioenschap miste nam een goede start en verraste aangenaam door haar hoge tempo tot het einde te kunnen vast houden wat resulteerde in een onverwachte maar schitterende 6e plaats.

Voor Jani Montagne was dit B.K. pas de 4e officiële wedstrijd die ze liep. Mede door de aard van het terrein was dit voor haar een stap in het onbekende. Ze startte achteraan in de groep deelnemers en schoof geleidelijk op naarmate de wedstrijd vorderde. Als 23e haalde ze de eindstreep op dit Belgisch kampioenschap. Mits nog wat extra ervaring zal ze ongetwijfeld nog van zich laten spreken in de toekomst.

Bij hun mannelijke leeftijdsgenoten waren er 3 AVR-atleten onder de deelnemers waar te nemen.

Stan Vanhecke, die reeds zilver haalde op het provinciaal en het Vlaams kampioenschap was weerom vooraan in de wedstrijd te vinden. Met een mooie 6e plaats bevestigde hij op dit nationale kampioenschap zijn mooie resultaten van deze winter.

Thibo Dewulf die met onvoldoende voorbereiding aan het winterseizoen begon maar wel steeds beter begon te presteren, bevond zich hier voortdurend rond de 20e plaats met in zijn nabijheid clubmakker Brecht Vanneste. In de laatste van de drie ronden kon Thibo nog opschuiven tot de 17e plaats terwijl Brecht -voor wie de afstand op dit parcours waarschijnlijk iets te lang was- terugviel naar de 27e plaats.

In de korte cross heren hadden we 4 AVRclubgenoten tussen de vele deelnemers.

Iwein Bau liep een uitstekende wedstrijd en kwam als 17e over de eindstreep, enkele tellen later volgde Thijs Vandermeersch op de 22e plaats.

Simon Van Bruaene was er in geslaagd om te starten …zonder borstnummer. Gelukkig voor hem kon hij achteraf geïdentificeerd worden en werd hij als 68e gerangschikt.

De korte crossen beginnen Dimitri Dejonckheere blijkbaar te bevallen. In deze pijlsnelle wedstrijd kwam hij als 114e aan.

Bij de juniores dames liep Lien Goossens een heel mooie wedstrijd. Na Roeselare was dit B.K. slechts haar 2e veldloop deze winter dit als gevolg van hogere studies. Ze deelde haar race uitstekend in en kon na de aanvangsronde geleidelijk opschuiven en met een sterke laatste rechte veroverde ze een onverhoopte 20e plaats.

Eerstejaars junior Mathias Hoornaert die van voetbal definitief de overstap maakte naar atletiek liep een beresterke wedstrijd. Na deze winter reeds enkele podiumplaatsen te hebben behaald waaronder brons op het P.K. liet hij hier in dit sterke gezelschap een 13e plaats optekenen en dit als 1e West-Vlaming.

Hanna Vandenbussche nam toch de start bij de senioren dames, alhoewel opkomende klierkoorts niet ideaal is om sportieve resultaten te boeken. Ze ondervond, gelukkig, weinig last en kon op dit gevarieërde parcours een mooie 7e plaats mee huiswaarts nemen.

In de korte cross voor dames was Evy Pieters steeds mee in de voorste gelederen. Ondanks de heel sterke bezetting met veel halve fondloopsters eigende ze zich een prachtige 4e plaats toe.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: