Belgisch kampioenschap indoor kad & schol Gent 4 – 03 – 2018

Hier waren 13 AVR-atleten die geselecteerd werden om aan deze nationale kampioenschappen deel te nemen.

3 kadetten meisjes waarvan twee 1e jaars mochten de spikes aantrekken.

Lore Louagie spurtte in de reeksen van de 60 m naar 8”42. Later op de dag verscheen ze ook nog in de startblokken voor de 200m. Hier liet ze tevens een nieuw persoonlijk record optekenen dat nu 27”46 bedraagt, wat voor een 1e jaars heel mooi is.

Vriendin Adeline Temmerman en Mien Vanhecke dienden samen te starten in de 2e reeks van de 800m. Adeline nam onverschrokken de leiding van de race in handen en met scherpe tussentijden spurtte ze hier uiteindelijk naar winst in een nieuw persoonlijk record van 2’22”67, over de beide reeksen werd ze 4e.

Mien volgde alert enkele andere meisjes om dan ook in de 2e wedstrijdhelft naar voor te schuiven en in 2’28”39 -ook een nieuw p.r.- de 3e plaats in deze reeks te behalen alsook een 11e totaaltijd over de 2 reeksen.

Hun AVR-leeftijdsgenoten bij de jongens waren ook met drie.

Op de 400m was Warre De Pauw een podium kandidaat. Na zijn prachtprestatie op het Vlaams kampioenschap verliep het nu iets minder en klokte hij af in 55”56 waarmee hij de 5e plaats behaalde.

Robbe Depotter heeft zich door ziekte niet kunnen doorzetten na nieuwjaar, maar met winst in de 2e reeks van de 800m in 2’09”93 en een 7e totaaltijd toonde hij hier zijn mogelijkheden op deze afstand.

Henok Dekaezemaker was van de partij bij het hinkstapspringen. Na 2 nul-sprongen zette hij met 10m70 bij zijn knappe 3e poging een nieuwe best-prestatie neer waardoor hij een 8e plaats behaalde na afloop van zijn wedstrijd.

De scholieren jongens waren met 5 van de partij.

Voor Elias Doom , pas terug na ziekte, draaide het gewoon niet. Met 5m26 werd hij bij het verspringen zeker niet op zijn waarde geklopt.

Op de 60 m eindigde Michiel Cneut na 7”51. Met deze tijd behaalde hij een 11e plaats over alle reeksen . misschien verwachte hij iets meer maar hij boekte deze winter reeds een mooie vooruitgang.

Yoran Demaiter was van de partij bij het hinkstapspringen. Hij liet mooie sprongen noteren waarbij hij bij de 5e poging ook zijn pers. Record verbeterde. Met 12m46 verzekerde hij zich van een mooie 7e plaats.

Op de 60mH boekt Iben Degryse steeds mooie prestaties. Als 1e jaars verbeterde hij zich nu met 1/10e tot 8”49. Dat belooft voor de toekomst.

Stan Vanhecke diende verrast van start te gaan in de 2e reeks van de 800m scholieren. Na een snelle start viel hij iets terug maar hij herpakte zich knap. In de laatste ronde liet hij zijn goede conditie zien en finishte hij als 3e in 2’02”70 wat ook voor hem een nieuwe beste prestatie is. Over de beide reeksen eindigde hij knap als 7e .

Bij de schol meisjes kende Ghislaine Delva de nodige pech in haar reeks van de 400m. Na bijna gevallen te zijn liep ze nog door maar zonder overtuiging. Haar 68”16 is niet de juiste weergave van wat ze werkelijk waard is.

Lore Goossens was ongetwijfeld de AVR-atlete met medaillekansen. In de beste reeks van de 800m

plaatste ze zich onmiddellijk achter de topfavoriete die snel van start ging. Met 3 waren ze halfweg al afgescheiden aan de leiding. Lore die goed liep kon het langst aanklampen en werd verdiend tweede in 2’15”66 wat ook een p.r. is voor haar. Nu nog een superdag hebben op een sterk bezette wedstrijd zou een mooie beloning zijn voor Lore na het vele trainingswerk in weer en wind.

Met 1 medaille alsook 9 nieuwe best-prestaties is dit zeker een heel mooie afsluiter van het indoor gebeuren voor kad & schol deze winter.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: