2 medailles en aantal PR’s op BK Cadetten en Scholieren

Op zaterdag en zondag namen de cadetten en de scholieren deel aan hun BK in Kessel Lo. In totaal stonden er 19 atleten aan de start van hun discipline.

CADETTEN MEISJES:

Lore Louagie stond aan de start van haar eerste grote kampioenschap als eerstejaars cadet op de 400m. In de reeksen liep ze een heel goede eerste 300m, maar kwam op het einde iets te kort om haar PR te benaderen. Ze finishte in 1’03”27.

Op de 800m hadden we Mien Vanhecke aan de start. In een rechtstreekse finale met 13 atletes kon Mien zich als eerstejaars mooi als 6° plaatsen in een tijd van 2’27”89.

Op de 1500m liep Adeline Temmerman in de eerste reeks. Ook als eerstejaars liep ze tussen 12 atletes naar een 4° plaats in haar reeks en een persoonlijk record van 4’54”58.

 

SCHOLIEREN MEISJES:

Lore Goossens was met de tweede tijd ingeschreven op de 800m en kon dus lopen voor een medaille. Met een tijd van 2’18”23 liep ze naar een 2° plaats en dus een zilveren medaille.

Op de 3000m hadden we 2 deelneemsters. Estelle Temmerman en Jani Montaigne startten beiden met het idee om een persoonlijk record te lopen en dan te zien waar ze zouden uitkomen. Estelle deed liefst 14 seconden beter dan haar vorige beste en eindigde met een persoonlijke besttijd van 10’32”46 op een prachtige derde plaats en mocht dus wat later een bronzen medaille in ontvangst nemen. Jani kon wat verder in het pak goed stand houden en liep ook naar een persoonlijk record. Haar nieuwe beste is nu 11’11”88 en daarmee eindigde ze verdienstelijk als 9°

Sara Stevens mocht zaterdag vroeg aan de slag op de 400mHorden. Sara eindigde haar wedstrijd in 1’14”00. Volgend jaar als tweedejaars kan ze terug een gooi doen naar een nieuw persoonlijk beste.

In de kampnummers hadden we 2 deelneemsters. In het hoogspringen nam Camille Cham deel. 1m45 en 1m50 waren geen probleem, maar ze miste daarna 3 maal op 1m55. Daarmee eindigde ze als 10° in een heel competitieve wedstrijd waar de 4° maar 5cm hoger sprong dan Camille.  Ghislaine Delva nam als eerstejaars deel aan het speerwerpen. Na 3 beurten was haar beste 30m15 en daarmee eindigde ze als 14°.

 

CADETTEN JONGENS:

Op de 400m kwam Warre De Pauw aan de start. Hij was ingeschreven met de 4° tijd. Op zaterdag liep hij in de reeksen naar een vierde tijd met 54”29. Op zondag ging het in de finale heel wat sneller en liep Warre naar een persoonlijk beste van 52”70 en werd uiteindelijk ook 4°.

Op de 800m was het de beurt aan Rahmon Idrizi en Robbe Depotter. Rahmon haalde op de valreep de limiet voor dit kampioenschap, maar liep in eerste reeks naar een mooi persoonlijk record van 2’09”25. Robbe mocht in de snelste reeks starten en na een heel snelle eerste ronde van zijn tegenstanders liep hij naar een 7° totaaltijd van 2’06”99.

Henok Dekaezemaker  had zich met een sprong van 11m31 geplaatst voor dit kampioenschap. Met een eerste sprong van 11m33 vestigde hij direct een persoonlijk record. Met nog 3 sprongen boven de 11m00 eindigde hij uiteindelijk als 8°.

Victor Priem plaatste zich met een sprong van 3m30 voor het BK en mocht zaterdag als eerste AVR-atleet aan de slag. Na gelukte sprongen op 2m90 en 3m10 geraakte hij niet over 3m20. Als eerstejaars een goede ervaring op zijn eerste grote kampioenschap.

 

SCHOLIEREN JONGENS:

Op de 100m nam Michiel Cneut deel. Hij moest als eerstejaars opboksen tegen sterkere tweedejaars en daarbij kwam ook nog een stevige tegenwind. Met een tijd van 11”84 mag hij toch tevreden zijn.

Elias Doom startte op de 200m. In de reeksen liep hij in de eerste reeks naar een derde plaats en een 8° totaaltijd met 23”48. Enkele uren later liep hij de finale en eindigde als 7° in een tijd van 23”53, telkens met heel wat tegenwind.

Op de 1500m startte Stan Vanhecke in een heel competitief veld. Na 900m liep hij nog heel attent mee voorin de groep toen een andere atleet op zijn hielen trapte en hij viel. Hij moest dan een achtervolgingswedstrijd starten, maar geraakte niet meer vooraan en eindigde in 4’19”68. Hier zat veel meer in.

Iben Degryse naam deel aan de 110mHorden. Tijdens de reeksen liep hij naar een 7° tijd in 15”21, goed dus voor een finaleplaats. In die finale haperde hij aan een horde en verloor zo wat tijd maar eindigde toch nog als 5° in 15”03 en dat met een forse tegenwind.

Yoran Demaiter heeft zich dit jaar fors verbeterd in het hoogspringen en kon met wat ambities starten aan het BK. In het hoogspringen bij de scholieren liggen de waarden heel dicht bij elkaar. Yoran sprong foutloos over 1m75 en 1m80 maar had toen 3 beurten nodig voor 1m85. 1m88 was net te hoog gegrepen en zo eindigde Yoran als 6°.

 

Proficiat aan alle deelnemers en deelneemsters.

Jurgen Cneut

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: